Wil je graag overstappen naar een milieubewust interieur? In deze tijd een hot topic! Hierbij geven wij 4 tips waarmee dit gemakkelijk kan:

  1. Gebruik milieuvriendelijke materialen

Kies voor een milieuvriendelijke optie, als die er is. Zo draag je al een klein beetje bij aan een milieuvriendelijk leven. Het is tegenwoordig steeds meer te vinden, neem bijvoorbeeld bamboe, bij vloeren of raambekleding. Dat is nu echt een trend, en tegelijk milieuvriendelijk, win-win dus. Ga voor jezelf de uitdaging aan om je eerst te richten op een milieuvriendelijke optie. En kijk daarna pas of het past in jouw interieur.

 

  1. Kringloop

Heb je meubels die je niet meer gebruikt of ga je verhuizen, gooi die meubels dan niet zomaar weg, hartstikke zonde! Kies ervoor om het een tweede leven te geven en breng ze naar de Kringloopwinkel of zet ze op Marktplaats. Er zijn genoeg mensen die daar hun spullen vandaan halen dus die maak je er heel blij mee!

 

  1. Tweedehands en vintage meubels

Om nog even door te gaan met de tweedehands spullen, neem eens een kijkje in een kringloopwinkel of een andere tweedehands winkel als je wat zoekt voor in huis. Je vindt hier soms echte eyecatchers. Vintage producten zijn daarnaast ook nog eens echt uniek. Het hoeft niet per se een perfect item te zijn, het is namelijk ook leuk om het item iets aan te passen, zodat je het naar jouw smaak maakt. Geef het een andere kleur, of combineer items met elkaar.

 

  1. Koop bij lokale winkels

Je zal wel denken wat heeft dit met het milieu te maken, maar zeker meer dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan de reis die je maakt als je naar een andere stad gaat om te shoppen. Het vervoersmiddel is ook belastend voor het milieu. En bezorgers rijden ook vaak nog met vervuilende vrachtwagens. Ga gewoon lekker op de fiets je eigen stad in. Hierdoor steun je ook meteen de lokale winkeliers. Probeer ook uit te zoeken of jouw favoriete winkel zijn spullen uit Europa – of liefst nog Nederland – haalt, dat is al een flinke stap in de goede richting.

 

Er zijn nog natuurlijk veel meer mogelijkheden om milieubewust met je interieur om te gaan. Die kunnen we alleen helaas onmogelijk allemaal benoemen hier. Hopelijk ben je nu wel al genoeg geïnspireerd, en ga je op zoek naar de manier die het best voor jou werkt of waar jij je het meest in kunt vinden.